Peter La Haye

Peter werd geboren op 17 juni 1978 in Zoetermeer. Op 10 jarige leeftijd kreeg hij een Soundmixer en deed al snel mee aan diverse talentenjachten en ging met diverse collega’s op pad. Dagelijks studeerde hij aan zijn repertoire. Op zijn 16e ging hij zijn eigen weg en begon zijn solo carrière. Zijn eerste single “Simpelweg omdat ik van je hou” werd opgemerkt door radio en TV. Hij verscheen bij Call Tv en Nachtrijder en stond op de bühne met Sugar Lee Hooper en Andre Hazes. Naast al de optredens ging Peter zijn eigen nummers maken in zijn eigen studio “La Haye Sound Productions”.

In 2005 kwam zijn single ‘Is ‘t ja of is ‘t nee’ met groot succes uit. De plaat kwam op menig Nederlandstalig verzamel cd uit. Snel er na kwam de single ”Liefste blijf altijd bij mij” uit en stond Peter samen met collega artiesten voor 20.000 man in het Gelredome. Een droom kwam uit!

In 2007 kwam zijn 1e album met 11 Nederlandstalige nummers uit. “De Ramba” werd door Nederland zeer positief ontvangen. In 2008 kwam de single “Ik heb je nodig” uit die op nr. 13 in de Nederlandse top 30 terecht kwam. Tussen de optredens door verhuisde hij met zijn studio. Dit bleek een goede keuze, want zo kreeg hij de kans om met Shockmount studio’s samen te werken die aan de doorbraak van Caro Emerald hebben meegewerkt. Met medewerking van o.a. Wieger Hoogendorp, vaste gitarist van Caro, werden diverse nummers geschreven voor diverse artiesten. door Peter werd het nummer “Joanna mi Amor” geschreven en opgenomen met de complete Caro Liveband. Na de doorbraak van Caro Emerald is ieder zijn eigen weg gegaan.

In 2010 gooide Peter het over een andere boeg en ging over op Engelstalig. Hij lanceerde de single “But I’m no fool”, met een vintage sound. De afwerking hiervan werd in Amerika gedaan door Chris Athens, die met grootheden als Michael Jackson, Beyonce en Ozzy Osbourne heeft gewerkt.

In 2011 tijdens opnames in zijn studio kwam zangeres Martha op zijn pad en besloten deze twee een duet op te nemen. “Cry to me” was de titel van een Cover van Solomon Burke. Deze plaat kreeg zelfs airplay in de VS en Bangladesh en kwam in Nederland binnen in de Soul Download op nr. 1. Een 2e duet volgde. “ When something is wrong with my baby”. Met medewerking van een blaas selectie van Ruud Breuls van het metropool orkest. Ook deze plaat haalde de download top 10.

In 2013 was het jaar van een ballad met de titel “Ik mis je”. Hierna volgde al snel “Ik ben van jou”. Beiden geproduceerd en geschreven door Peter zelf.

In 2014 kwam het nummer “Waarom” uit, waarin de stijlen volks, soul en dance samen komen. Met ondersteuning van Dj Matsoe Matsoe in de Videoclip is het feest compleet.

2015 Mike Peterson, Denny Braaf en Peter La haye zijn de studio ingedoken om “Wat is dan liefde” van André Hazes nieuw leven in te blazen, maar dan driestemmig. Het resultaat is uniek te noemen en de eerste reacties van het publiek zijn veel belovend.

Zijn nieuwste single met de titel “Jij bent de zin van mijn leven” is een uit 1993 gecoverde track van Marc Daniels. Reeds in 2013 verkreeg Peter de toestemming van Marc om er een eigentijdse remake van te maken met een feestelijke latin/gipsy dance sfeer. Niet alleen zelf gezongen, maar ook geproduceerd in zijn eigen studio en ondersteund door live ingespeelde instrumenten. Voor de release en promotie van deze zeer muzikale zomersingle gaat Peter La Haye een samenwerking aan met UltimateDisk van Maurice Edelenbosch.

Snel nog even een extra Single uit.

De Single zou eigenlijk als als B-kant uitkomen. maar Op dat liedje krijgt Peter zoveel positieve reacties dat is besloten het niet langer als B-kant te laten fungeren maar deze juist als single naar voren te brengen.Als Peter begin dit jaar een oproepje plaatst op de social media waarin hij vraagt mensen hun liefdes verhaal willen opschrijven en voor wie het leven en de liefde niet zo vanzelfsprekend (meer) zijn, dan stroomt zijn mailbox over. Dit inspireert Peter zo dat hij met deze verhalen in de hand samen met tekstschrijver Robert Sengers gaat werken aan de tekst voor een liedje; ‘Jouw Liefde Voor Mij’. Met gitarist en pianist Jody Koewe werkt Peter vervolgens de demo uit. Besloten werd, om de waargebeurde teksten kracht bij te zetten maar ook om op muzikaal vlak het juiste gevoel mee te gaan geven, dat alle instrumenten voor het liedje live ingespeeld moeten worden: dus met live drums, strijkers, gitaren, orgel, pauken, bas, Veel mensen zullen zich dan ook gaan herkennen in het, meeslepende liedje ‘Jouw Liefde Voor Mij’. De single is opgenomen bij La Haye Sound Productions & Hd Sound Studio, verschijnt op het label TipTopNL.

Boeken? Vraag naar de mogelijkheden!